Anime Serbia

Get your anime flow, say it with AWS.


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Priča o kraljevstvu taj Uto 5 Jul 2011 - 3:41


EnkoKasumi

avatar

Moderator
Moderator
Kraljevstvo Kaemma je veliko i raznovrsno.

Sastoji se iz više velikih gradova od kojih je najvažnija prestonica na mjestu gdje se ukrštaju tri riječna toka – Silverwald. Kao što mu I ime kaze, to je srebrni grad čija se svjetlost može vidjeti sa daljine od nekoliko kilometara. Njegovi stanovnici su većinom lordovi, jer život u ovakvom gradu ne može priuštiti svako. Ono po čemu je srebrni grad svakako najpoznatiji, osim svojih mnogobrojnih mostova sa veličanstvenim lukovima, je velika škola Magehollow. Škola magije u koju se šalju djeca iz bogatih porodica širom kraljevstva u cilju daljeg razvijanja svojih magijskih moći.

Sušta suprotnost prestonice je neugledni grad u podnožju vjenca planina, Normount. Neki kažu da se tu skuplja samo otpad ljudskog roda, dok drugi znaju bolje. Djeca I odrasli koji nisu imali sreće da potiču iz “porodica plemenite krvi”, ohola titula koju lordovi Silverwalda sebi dodjeljuju, su našli utočište u tom zabačenom I sakrivenom dijelu kraljevstva. Ako ste dio noblesa ne ulazite kroz metalne kapije ovog grada – bićete opljačkani i vjerovatno zatvoreni u kavez na Raskršću kao primjer, ali ako ste očajna duša koja nema mjesta nigdje drugo u svijetu – osjećaćete se kao kod kuće. U Normountu ne žive samo ubice i krijumčari, svi oni koji nemaju magijske talente a žele da nauče osnovne vještine sa mačem, štitom, kopljem ili bodežom, dolaze u dovoljno poznatu ali I zloglasnu školu u centru grada, Ashcliff, koju pohađaju samo lovci.

Pored pomenutih gradova u sastav kraljevstva ulazi I više drugi manjih ili manje poznatih, kao I mnogo sela.2 Re: Priča o kraljevstvu taj Sre 6 Jul 2011 - 8:51


EnkoKasumi

avatar

Moderator
Moderator
Valuta

U kraljevstvu se kao novčana valuta koriste srebrni novčići sa kraljevskim žigom na poleđini.

Stvorenja

Mnogo zvjeri luta kraljevstvom, od onih manje opasnih pa sve do krvoločnih zmajeva. U šumama kraljevstva se mogu naći, pored miroljubivih jelena i više vrsta ptica, i vukodlaci koji napadaju isključivo noću. U većim rijekama vrijebaju pirane, dok se u jezerima mogu naći sirene. Kaemma izlazi i na more za koje putnici kažu da su vidjeli velikog Leviathana, morskog zmaja, kako lovi manja morska stvorenja, ali to su samo glasine uplašenih ljudi. U plodnim dolinama žive kentauri, obično miroljubivi, ali veoma opasni ako steknu utisak da im prijeti opasnost.

Školovanje

Magovi koji se školuju u Magehollow-u imaju izbor čitav život provesti u školi, a obavezni su ostati do kraja školovanja. Pravo, strogo i detaljno, školovanje počinje sa 15 godina i ima 5 stadijuma - godina. Po završetku, čarobnjak ima pravo napustiti školu radi pronalaska posla u prestonici ili van nje.
Magovi koji ne ispoštuju trajanje školovanja i napuste prestonicu prije završetka petog stadijuma su proglašeni Drifterima. Nisu krivično gonjeni, ali njihova imena se brišu iz školskih registara i nije im dozvoljen povratak.Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

Free forum | © PunBB | Besplatan Forum međusobnog pomaganja | Signalizirajte zloupotrebu | Napravi besplatan blog