1 Kamisama Dolls Sre 28 Sep 2011 - 7:42
EnkoKasumi
Moderator
Kyouhei, after moving away to Tokyo from his old town to get away from the events that happened, is on a goukon with his friends, including his old neighbor, Shiba. After drinking for a whole night, he and Shiba discover a dead, bloody body in the elevator. He is told by his younger sister, Utao with her Kamisama Doll, that Aki, an old friend, and his Doll are the culprits responsible.
Mislila sam da ima ova tema... Jel neko gledao?
Anime se upravo zavrsio i meni se dopao. Nisam fan mecha animea inace, pa mu nisam mogla dati vise od sedmica. Likovi su mi bili najdrazi, narocito Aki, mali psihopata. <3 I Kyouhei mi se svidio, iako je klasican shounen glavni lik koji hoce sve da zastiti, ipak ima yandere stranu koja je zanimljiva.
Crtez mi se nikako ne svidja, samo su Kyouhei i Aki bili iole lijepo dizajnirani, ostali su bili smijesni, a i animacija losa. Dobro, borbe robota nisu bile toliko lose animirane i njihovi dizajni su originalni, kao i zvukovi koje proizvode. Dopada mi se i muzika u animeu, OST, OP i ED.
Uglavnom, ja sam gledala najvise zbog likova, psiholosko-tragicnog dijela animea, ali moguce je da ce se mecha fanovima jos vise sviditi. ^^