Eh Enko, na kraju jedan od njih preziveo. Good for you I guess. A ovaj drugi..realno, da ga nije bilo u endingu ne bih ni znao za njega.
Ko je citao hintove i razmisljao o prici, verovatno je i skontao ko je extra. Ja sam te scene prespavao i nisam skontao. Ko jos obraca paznju sta prica neki deda. Svakako, kad se razmisli o tome, i ima smisla da je ona zapravo visak. Takodje ima smisla i da Reiko i Mikami ista osoba. Hintovano je par puta, i to da je obvious kad se sve to sabere.
Uglavnom, svaka sitnica se moze objasniti, sem fore sa okom i zasto je Sakakibara telefonirao dok je bio u kuci koja gori. Mada ja imam jednu teoriju za oko. Mislim da je ona tripovala i da je fora u tome sto je videla kako je Reiko umrla, pa joj se to nekako urezalo da se slabo secala nakon modifikacije pamcenja. I naravno zbog toga nije znala da je videla kako je ova umrla, nego je tripovala kako vidi mrtve ljude (I see dead people).
Genijalan anime, na prvi pogled smesan i plitak, ali zapravo bogat i dobro smisljen. Bas sve ima smisla na kraju. Jedina mana zbog koje pati ovaj anime je nedostatak razvoja likova. Jedino me bilo zao Akazawe na kraju posto je ona i imala malo vise screen timea i razvoja. Drugim recima, tek ti u zadnjoj epizodi likovi prirastu za srce pa ti zao da ne umru. Idgaf o Mochizukiju bas do tih poslednjih epizoda, dok sam kasnije bio u fazonu "Run nigga run!" Mada u pocetku su i delovali svi kao scum zbog ignorisanja, sem Teshigaware koji je ipak pricao sa Sakakibarom.
Odlican mystery i horror anime. Preporuka svima koji su za te zanrove. Prvo htedoh dati animeu 7/10 dok nisam postao svestan da je genijalan i da sve ima smisla. Sad se dvoumim izmedju 8/10 i 9/10, al nek bude 8/10 za sad. Kad budem rewatchovao, videcu da li zapravo sve ima smisla i da li zasluzuje devetku.